Prosecco Superiore DOCG, Brut, „Vigneto Dirupo”, Valdobbiadene, Andreola
Dirupo w wersji Brut, zostało wyprodukowane z winogron, które są uprawiane na najbardziej stromych zboczach posiadłości Andreola. Tutaj możemy odkryć prawdziewgo ducha „heroicznej uprawy winorośli”, pracującego na najbardziej ekstremalnych wzgórzach i produkujących wino, które jest dosłownie „wyprodukowane ręcznie”.
Delikatne, kwiatowe i owocowe Prosecco z elegancką nutą perlage. Idealne jako aperitif, doskonałe do przystawek oraz wielu innych dań, w tym również ryb. Najlepiej serwować w temperature 10-12°C.
- 79,00zł
Rodzaj | Musujące |
Region | Valdobbiadene, Włochy |
Winnica | Azienda Agricola Andreola di Stefano Pola |
Szczep | 90% Glera, 5% Bianchetta, 5% Perera |
Rocznik | NV |
Wytrawność | Wytrawne |
Przedział cenowy | 50-100 zł |
Zamknięcie | Korek |
Zawartość alkoholu | 11.5% |
Pojemność | 750 ml |
do 11 butelek : 24.50 zł brutto
12 butelek i więcej lub powyżej 500zł : GRATIS
Ubezpieczona przesyłka kurierska
Wysyłka w 24h