• Prosecco Superiore DOCG, Extra Dry, „Mas de Fer” Rive di Soligo, Valdobbiadene, Andreola

Prosecco Superiore DOCG, Extra Dry, „Mas de Fer” Rive di Soligo, Valdobbiadene, Andreola

Prosecco Mas de Fer jest produkowane wyłącznie z winogron uprawianych na wzgórzach „Col de Fer” i San Gallo na wysokości 500 metrów nad poziomem morza w rejonie Rive di Soligo. Doskonałe położenie winnicy, optymalny poziom temperatury i cyrkulacji powietrza sprzyjają uprawie winogron o bardzo dobrej jakości oraz większej koncentracji aromatów.

Mas de Fer to delikatne wino, o kwiatowo-owocowych nutach oraz delikatnym i trwałym perlage. Idealny jako aperitif, dobrze komponuje się z wieloma daniami i jest doskonały do deserów. Zaleca się serwować w temperaturze 8-10° C.

  • 86,00zł

Ilość

Opinie (0)
Rodzaj Musujące
Region Valdobbiadene, Włochy
Winnica Azienda Agricola di Stefano Pola
Szczep 100% Glera
Rocznik NV
Wytrawność Wytrawne
Przedział cenowy 50-100 zł
Zamknięcie Korek
Zawartość alkoholu 11.5%
Pojemność 750 ml
Dostawa

do 11 butelek : 24.50 zł brutto

12 butelek i więcej lub powyżej 500zł : GRATIS

Ubezpieczona przesyłka kurierska

Wysyłka w 24h