Prosecco Superiore DOCG, Extra Dry, „Mas de Fer” Rive di Soligo, Valdobbiadene, Andreola
Prosecco Mas de Fer jest produkowane wyłącznie z winogron uprawianych na wzgórzach „Col de Fer” i San Gallo na wysokości 500 metrów nad poziomem morza w rejonie Rive di Soligo. Doskonałe położenie winnicy, optymalny poziom temperatury i cyrkulacji powietrza sprzyjają uprawie winogron o bardzo dobrej jakości oraz większej koncentracji aromatów.
Mas de Fer to delikatne wino, o kwiatowo-owocowych nutach oraz delikatnym i trwałym perlage. Idealny jako aperitif, dobrze komponuje się z wieloma daniami i jest doskonały do deserów. Zaleca się serwować w temperaturze 8-10° C.
- 86,00zł
Rodzaj | Musujące |
Region | Valdobbiadene, Włochy |
Winnica | Azienda Agricola di Stefano Pola |
Szczep | 100% Glera |
Rocznik | NV |
Wytrawność | Wytrawne |
Przedział cenowy | 50-100 zł |
Zamknięcie | Korek |
Zawartość alkoholu | 11.5% |
Pojemność | 750 ml |
do 11 butelek : 24.50 zł brutto
12 butelek i więcej lub powyżej 500zł : GRATIS
Ubezpieczona przesyłka kurierska
Wysyłka w 24h