Porto
Jest to współczesna wersja wiekowego porto. Zamiast butelkować je po dwóch latach, tak jak ma to miejsce w przypadku porto z zadeklarowanym rocznikiem LBV jest trzymane w beczkach, aby d..
Wytwarzane z gron ze specjalnych parceli i pieczołowicie leżakowane w beczkach, jest to porto tawny, jednak dużo bardziej złożone i bardziej pełne smaków...
Najbardziej podstawowe porto – ruby – wytwarzane jest w stalowych baniakach i butelkowane od razu do doraźnego, przyjemnego popijania.
Leżakowane w dębowych beczkach i butelkowane w 2007 roku, to dziesięcioletnie porto ma bogatą pełnię smakową i wspaniale nadaje się do picia po wystawnej kolacji.
Jest to najstarsze porto na naszej liście. Dojrzewało, aby osiągnąć aksamitnie soczystą głębię. Idealne na tę specjalną okazję.
Leżakowane w dębie, aby nadać mu lekko brązowego koloru od którego bierze swoją nazwę. Ma przyjemny bukiet suszonych owoców i przypraw na podniebieniu. Pasuje dobrze do miękkich ser&oacu..
To wytrawne białe porto jest wspaniałe jako aperitif, samo w sobie albo zmieszane z tonikiem i kostkami lodu.